Yöelämä Tampereella

Tampere on jääkiekosta, siivistä ja erittäin monipuolisesta yöelämästä tunnettu kaupunki Hämeen sydämessä. Kaikki tarvittava löytyy kävelyetäisyyden päässä, mikä on erittäin hyvä asia esimerkiksi mukavan illanvieton kannalta. Jokainen paikallinen yökerho on uniikki, minkä ansiosta kaikille on tarjolla mielenkiintoisia vaihtoehtoja.

Tamperelaiset ovat ystävällisiä, joten mukavan illan yhteydessä voi solmia uusia tuttavuuksia. Leppoisat paikalliset puhuvatkin kaupungista rennosti ”Mansena”, joten erikoisempi termi on hyvä sisäistää ennen yöelämään suuntaamista erikoisten tilanteiden välttämiseksi.

Pääkatu on kaiken keskipisteessä

Vaikka Tampereella on yli 200 000 asukasta, keskeisimmät palvelut löytyvät vaivattomasti keskustasta. Kaupungin sydämenä on Hämeenkatu, jonka varrella on lähes kaikki tarvittava. Tämä sääntö pätee myös yöelämään, sillä kiehtovimmat baarit, klubit ja ravintolat ovat joko sen varrella tai siitä lähtevällä sivukadulla. Poikkeuksen tekee ainoastaan tunnelmallinen Moro Sky Bar, joka sijaitsee runsaan kilometrin kävelymatkan päässä pääkadusta.

Tampereella on lukuisia yökerhoja, jotka sopivat niin aikuisempaan makuun kuin pienempään opiskelijabudjettiin. Mielenkiintoisimpien nimien joukossa on vauhdikkaita tanssipaikkoja, pieniä karaokebaareja sekä tunnelmallisia pubeja. Välimatkat ovat lyhyitä, minkä ansiosta paikkojen vaihtaminen onnistuu helposti ja vaivattomasti illan aikana. Monet käyvätkin mielellään useissa erilaisissa kohteissa juhliessaan.

Ilta alkaa Hookin siivillä

Tamperelaiset rakastavat siipiä, joihin erikoistuneita ravintoloita löytyykin useita. Kaikkein kuuluisin on idyllisellä paikalla Kehräsaaren rannassa sijaitseva Hook, jossa voi maistella näitä paikallisia erikoisuuksia. Seikkailuteeman ympärille rakennettu ravintola on erittäin suosittu, joten ilman pöytävarausta saapuvat ruokailijat saavat varautua pidempäänkin jonottamiseen. Odotteleminen on kuitenkin makuelämyksen arvoista, sillä rasvaiset siivet ja ristikkoperunat hakevat vertaistaan.

Hook on tunnettu jäädytetyistä tuopeista, joissa virkistävä juoma maistuu entistäkin viileämmältä ja raikkaammalta. Ravintola menee kiinni lähemmäs keskiyötä, minkä takia iltaa viettävät tamperelaiset siirtyvät keskustan suosituimpiin paikkoihin jatkamaan juhlimista. Paikallisten vankkumaton suosikki laajensi hiljattain Helsinkiin, jotta pääkaupunkilaiset voisivat nauttia näistä herkullisista makuelämyksistä.

Suuntaa tanssilattialle joraamaan

Suurin osa yökerhoista ja ravintoloista on pienyrittäjien omistuksessa. Poikkeuksen tekee kuitenkin paikallinen Restamax-ketju, joka omistaa lukuisia yökerhoja ja ravintoloita Tampereen seudulta. Sen luotsauksessa on esimerkiksi aikuiseen makuun räätälöity yökerho Ilona, joka pitää sisällään ruokaravintolan sekä neljä erilaista baaria. Tämä yökerho on opiskelijoiden suosiossa, sillä niin karaoken ystävät kuin drinkkeihin mieltyneet löytävät saman katon alta kaiken tarvittavan. Yökerhossa on myös suuret yksityistilat, joita voi vuokrata omaan käyttöön esimerkiksi polttareihin tai syntymäpäiville.

Keskustan sydämessä sijaitseva Ilves Bar & Night on niin ikään saavuttanut vankkumattoman suosion. Original Sokos Hotel Ilveksessä sijaitseva yökerho tanssittaa juhlijoita yön pikkutunneille saakka tunnettujen hittikappaleiden tahdissa. Vuonna 1986 perustettu klubi henkii kansainvälisempää tunnelmaa, sillä monet hotellivieraat suuntaavat kyseiseen paikkaan etsiessään viihdettä matkalleen.

Paikalla järjestetään myös konsertteja, jotka tuovat kuumimmat suomalaiset nimet juhlijoiden iloksi. Vip Lounge on tarjolla yksityisvieraskäyttöön, jos mukavan illanvieton yhteydessä haluaa viettää aikaa myös omien ystäviensä kesken.

Ihaile maisemia kattobaarissa

Parhaimman kuvan kaupungista saa yleensä korkeuksista, ja tämä lausahdus ei tee poikkeusta Hämeessäkään. Tampereelle muutama vuosi sitten rakennettu Hotelli Torni on noussut kaupungin maamerkiksi, joka näkyy jo pitkän matkan päähän. Rakennus on paikallisessa mittakaavassa erittäin korkea, sillä siinä on huimat 25 kerrosta.

Mukava illanvietto lähtee miellyttävästi liikkeelle hotellin korkeimmassa kerroksessa sijaitsevassa Moro Sky Barissa. Tämä paikka on Suomen korkeimmassa korkeudessa sijaitseva baari, joka on tamperelaiseen tyyliin sisustettu rennosti. Rakkaus urheiluun näkyy niin ikään voimakkaasti, sillä yksi seinistä tunnetaan Sankareiden seinänä, joka on pyhitetty paikallisille olympiamitalisteille. Niitä voikin ihailla samalla, kun nauttii herkullista juomaa ja ihailee kauniita maisemia, jotka ulottuvat kauniisti yli Näsijärven.

Nauti elävästä musiikista

Suurena opiskelijakaupunkina tunnettu Tampere tarjoaa ilahduttavan paljon vaihtoehtoja myös elävän musiikin ystäville viikonlopun viettoa varten. Keikkapaikkoina toimivat niin pienemmät klubit kuin suuremmat tapahtuma-areenat. Paikalliset viettävät mielellään aikaa näissä paikoissa, sillä tarjontaa on huomattavasti runsaammin kuin monessa muussa kaupungissa.

Yksi suosituimmista paikoista on jo yli 20 vuotta samassa paikassa Paapan Kapakka, joka on saavuttanut legendaarisen paikan aseman tamperelaisten sydämissä. Hatanpään valtatien ja Hämeenkadun kulmassa sijaitsevassa paikassa voi kuunnella jazz-esityksiä ja nauttia ainutlaatuisesta tunnelmasta. Elävää musiikkia on tarjolla aina maanantaista lauantaihin, joten musiikki ei suinkaan rajoitu ainoastaan viikonloppuihin. Upea näköala Tammerkoskelle viimeistelee ainutlaatuisen kokemuksen, joka hakee vertaistaan.

Henry’s Pub on niin ikään erittäin suosittu paikka viettää iltaa. Vuonna 1997 perustettu baari on Hämeenkadun varressa lähellä Tammerkoskea, joten keskeinen sijainti on todella ihanteellinen. Elävästä musiikista voi nauttia alkuviikosta, sillä paikalliset tähdet viihdyttävät yleisöä maanantaista torstaihin.

Lavan vakiovieraita ovat muun muassa Erik Valkama, Mr Willy sekä Sami Hintsanen. Viikonloppuisin tarjonta painottuu rockiin, ja esiintyjien joukossa nähdäänkin esimerkiksi Anssi Kela, Atomirotta sekä monia muita kotimaan ykkösartisteja.